Šodien gaiss iesils līdz +14 grādiem, tomēr gaidāms arī lietus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Ceturtdien Latvijā pārsvarā saglabāsies apmācies laiks, palaikam līs, būs arī dūmaka un smidzināšana, prognozē sinoptiķi.

Pūtīs mērens dienvidu, dienvidrietumu vējš, bet Kurzemes rietumu piekrastē vējš brāzmās pastiprināsies līdz 15-20 metriem sekundē.

Gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +9..+14 grādiem.

Rīgā palaikam gaidāms lietus un dūmaka, vējš mēreni pūtīs no dienvidiem, dienvidrietumiem. Gaiss sasils līdz +13 grādiem.

Laikapstākļus nosaka jauns ciklons, kas no Skandināvijas virzīsies uz Igauniju. Atmosfēras spiediens Latvijā ceturtdienas rītā 753-757 dzīvsudraba staba milimetri jūras līmenī, gaidāma tā pazemināšanās.

Valsts rietumu un centrālajā daļā līst

Ceturtdienas rītā Latvijā ir apmākušās debesis, lietus no rietumu novadiem ierodas valsts centrālajā daļā, liecina meteoroloģiskā informācija.

Galvenokārt pūš lēns dienvidu vējš, Kurzemē iegriežas stiprāks dienvidrietumu vējš, kas nes siltāku gaisu, - Liepājā termometra stabiņš jau pakāpies līdz +13 grādiem. Valsts austrumu un centrālajos novados gaisa temperatūra ir +6..+8 grādi, Vidzemes piekrastē vietām +10 grādu.

Rīgā apmācies laiks, gaidāms lietus. Pūš dienvidu, dienvidaustrumu vējš 2-5 metri sekundē, gaisa temperatūra +7..+8 grādi.

Maksimālā gaisa temperatūra trešdien Latvijā bija +9..+12 grādu.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 11.oktobrī bija +33..+35 grādi Portugālē un Spānijā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz ceturtdienu -5 grādi Alpu kalnos un -7 grādi Vorkutā, Krievijā.
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu