Kalifornijā pieredzēti visu laiku nāvējošākie savvaļas ugunsgrēki

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Bojāgājušo skaits ugunsgrēkos Kalifornijas ziemeļdaļā pieaudzis līdz 31, naktī uz piektdienu pavēstīja amatpersonas. Tādējādi upuru skaits pārsniedzis iepriekš ugunsgrēkos vienlaicīgi bojāgājušo skaitu, kāds jebkad piedzīvots Kalifornijas vēsturē, kopš sākta šādu datu apkopošana.

Par vēl divu nāves gadījumu reģistrēšanu paziņojis Sonomas grāfistes šerifs.

Oklendhilsas ugunsgrēkā 1991.gadā gāja bojā 29 cilvēki.

Vairāki simti cilvēku joprojām tiek uzskatīti par pazudušiem bez vēsts. Varasiestādēm ir grūti sasniegt meklētos cilvēkus, jo traucēta mobilo sakaru darbība.

Kopumā Kalifornijas ziemeļdaļā plosās 21 liels ugunsgrēks. Kopš svētdienas liesmas ir izdedzinājušas vairāk nekā 77 000 hektāru lielu platību, nopostot vairāk nekā 3500 ēku. Ar liesmām cīnās vairāk nekā 8000 ugunsdzēsēju, bet viņu darbību apgrūtina spēcīgais vējš un zemais mitruma līmenis.

Kalifornijas varasiestādes ir lūgušas no citiem štatiem nosūtīt ugunsdzēsējus un ugunsdzēsēju mašīnas, lai nomainītu šobrīd liesmu dzēšanas darbos iesaistītās brigādes un būtu gatavībā jaunu ugunsgrēku izcelšanās gadījumā.

Varasiestādes nav paziņojušas, kas izraisīja ugunsgrēkus. Tās tomēr norāda, ka stiprais vējš un sausums svētdien un pirmdien ļāva liesmām izplatīties. Kalifornijā oktobrī parasti reģistrēti vispostošākie savvaļas ugunsgrēki.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu