Īrijai tuvojas tropiskā viesuļvētra; izsludināta sarkanā trauksme

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Caters News Agency/Scanpix

Īrijas meteoroloģijas dienests «Met Eireann» izsludinājis sarkano jeb augstākās pakāpes brīdinājumu par pirmdien gaidāmu postošu vētru, ierodoties ciklonam «Ofēlija», kas pagaidām ir trešās kategorijas tropiskā viesuļvētra.

«Ofēlija» ir pirmais tropiskais ciklons novērojumu vēsturē, kas sasniedzis trešās kategorijas viesuļvētras spēku tik tālu ziemeļos un tik tuvu Eiropai.

Pēdējās diennakts laikā ciklons virzījies gar Azoru salām, svētdien tas atrodas starp Azoru salām un Portugāli un aizvien straujāk tuvojas Īrijai.

Saskaņā ar ASV Nacionālā viesuļvētru centra novērtējumu vēja ātrums ciklonā pieaudzis līdz 51 metram sekundē, brāzmās - līdz pat 64 metriem sekundē.

Tuvākajā diennaktī «Ofēlija» zaudēs tropiskā ciklona iezīmes, jo virzīsies pāri vēsākiem ūdeņiem. Vēju spēks mazināsies pakāpeniski, un, sasniedzot Īriju, plašā teritorijā joprojām gaidāmas brāzmas virs 30 metriem sekundē, vietām piekrastē un kalnu grēdās - virs 40 metriem sekundē.

Lielbritānijā pirmdien un otrdien izsludināts dzeltenās krāsas brīdinājums par gaidāmu vētru.

Sinoptiķi Īrijā brīdina ne tikai par vēja postījumiem, bet arī plūdiem piekrastē un upju grīvās, ko izraisīs vējuzplūdi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu