Gaisa temperatūra Kurzemē +14 grādi; pirmdien - smidzinošs lietus un dūmaka

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Pirmdienas rītā Latvijā no rietumiem atkārtoti ieplūst silts gaiss, temperatūra Kurzemē jau paaugstinājusies līdz +12..+14 grādiem, liecina meteoroloģiskā informācija.

Pārējā valstī termometri rāda +7..+12 grādu. Debesis pārsvarā apmākušās, daudzviet ir dūmaka, iespējams arī neliels smidzinošs lietus.

Pūš lēns līdz mērens dienvidrietumu vējš, Kurzemē tas ir nedaudz spēcīgāks un piekrastē brāzmās sasniedz 13 metru sekundē.

Rīgā nomācies un dūmakains laiks, gaisa temperatūra +10..+11 grādu, pūš dienvidu, dienvidrietumu vējš 4-6 metri sekundē.

Maksimālā gaisa temperatūra svētdien Latvijā bija +13..+15 grādu.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 15.oktobrī bija +36 grādi Spānijā un +37 grādi Portugālē. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz pirmdienu -8 grādi kalnos Islandē, kā arī -13 grādu Vorkutā, Krievijā.

Pirmdien vietām gaidāms smidzinošs lietus un dūmaka

Pirmdien Latvijā pārsvarā saglabāsies apmākušās debesis, vietām gaidāma dūmaka un neliels smidzinošs lietus, vakarpusē uzlīs jau daudzviet valstī, prognozē sinoptiķi.

Gaiss iesils līdz +12..+16 grādiem. Vietām Zemgalē, uzspīdot saulei, termometra stabiņš var pakāpties līdz pat +17 grādiem.

Pūtīs mērens rietumu, dienvidrietumu vējš, brāzmās ar ātrumu līdz 8-13 metriem sekundē.

Rīgā uz brīdi var parādīties saule, iespējama neliela smidzināšana, gaisa temperatūra sasniegs +16 grādu.

No rīta valsti šķērso siltā atmosfēras fronte, no ziemeļrietumiem jau tuvojas aukstā fronte. Ne viena, ne otra neatnesīs lielus nokrišņus. Gaisa spiediens 760-764 dzīvsudraba staba milimetri jūras līmenī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu