Mežu ugunsgrēkos Portugālē un Spānijā dzīvību zaudējuši 39 cilvēki

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Postošos mežu ugunsgrēkos Portugālē un Spānijā dzīvību zaudējuši 39 cilvēki, pirmdien paziņojušas varasiestādes.

Portugālē gājuši bojā 35 cilvēki, tostarp mēnesi vecs zīdainis un abi viņa vecāki. Vismaz 56 cilvēki ir ievainoti, tostarp 16 guvuši smagus ievainojumus, un deviņi cilvēki pazuduši bez vēsts, paziņojusi civilās aizsardzības dienesta pārstāve. Viņa pieļauj, ka mirušo skaits varētu vēl pieaugt.

Daļa no bojāgājušajiem un ievainotajiem ir ugunsdzēsēji.

Tikmēr Spānijā ugunsgrēkos gājuši bojā vismaz četri cilvēki un tūkstošiem cilvēku evakuēti.

Šogad Eiropas Savienības (ES) teritorijā fiksēti 1671 mežu ugunsgrēks. To skaits palielinājies vairāk nekā divas reizes, salīdzinot ar vidējo rādītāju pēdējo astoņu gadu laikā. Eksperti uzskata, ka klimata pārmaiņu rezultātā meža ugunsgrēku sezona kļuvusi garāka un postošāka, norāda «Euronews». Sagaidāms, ka nākotnē savvaļas ugunsgrēki Eiropā būs biežāka parādība un notiks teritorijās, kurām līdz šim tie nav bijuši raksturīgi.

Šovasar no mežu ugunsgrēkiem cieta Portugāle, Itālija un Horvātija, kur bija augstāka gaisa temperatūra un mazāk nokrišņu, nekā ierasts.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu