Vācija atkopjas pēc postošas vētras

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FABRIZIO BENSCH / REUTERS

Vācija atkopjas no vētras «Hervarts», kas valstī prasīja vismaz trīs cilvēku dzīvības un galvaspilsētā nodarīja pamatīgus postījumus - izraisīja plūdus, lielus sastrēgumus un bojājumus vēsturiskām ēkām, vēsta «Deutsche Welle». Tā rezultātā Berlīnē tika izsludināts ārkārtas stāvoklis.

Oktobrī Vācija pieredzēja divas spēcīgas vētras. Vācijas ziemeļos vētras izraisītos plūdos noslīka 63 gadus veca sieviete, kura savā automašīnā nakšņoja kempingā. Savukārt valsts ziemeļaustrumos vētras laikā apgāzās laiva, kurā atradās trīs cilvēki. Divi no tiem nomira slimnīcā.

Nedēļas nogalē vētra sagādāja milzu pārbaudījumu Vācijas transporta sistēmai. Vairākos valsts ziemeļu reģionos, tostarp Hannoverē un Hamburgā, pilnībā pārstāja kursēt vilcieni. Līdz ar to dzelzceļa kompānijai «Deutsche Bahn» nācās tūkstošiem pasažieru nogādāt galamērķī pārpildītos taksometros.

Vilcienu satiksmes darbība tika atjaunota otrdien, taču «Deutsche Bahn» izpelnījās kritiku par to, cik slikti tas sagatavots ārkārtas gadījumiem.

Paaugstinoties vidējiem gaisa temperatūras rādītājiem pasaulē, pat tādas Eiropas valstis kā Vācija pieredz arvien neprognozējamākus laika apstākļus.

Aizvadītajā mēnesī vidējā gaisa temperatūra Vācijā bija +11,1 grāds - augstākais oktobra rādītājs, kāds jebkad fiksēts valstī.

Oktobra sākumā Vācijā, Čehijā un Polijā plosījās vētra «Havjērs».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu