Mīnus 10 grādi un putenis: laika zīmju vērotājs prognozē laiku novembrī

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ivars Soikāns/LETA

Novembra pirmā puse sāksies ar slapju sniegu, bet ap 10. novembri kļūs aukstāks un mēneša vidū jau brīžiem gaidāms stingrāks sals, prognozē laika zīmju vērotājs Vilis Bukšs.

Bukšs norāda, ka zīmes dabā liecinot par to, ka ziema neiestāsies pēkšņi, bet lēnām un pamazām rudens pāries ziemā.

Novembra pirmajā pusē, laikā līdz Mārtiņiem, 10. novembrim, gaidāmi pārsvarā īslaicīgi nokrišņi. Lietus, migla, mēneša sākumā dažviet arī slapjš sniegs. Ja novembra pirmajās dienās Latvijas austrumos neliels sals, tad vēlāk būs salīdzinoši silts. Ap Mārtiņiem, mēness fāzēm mainoties, kļūs aukstāks. Vēlāk, mēneša vidū, brīžiem «iekniebs» arī ziema. Šajā laikā nokrišņi būs īslaicīgi, bet daudzviet tas būs sniegs. Tuvāk jūrai – lietus, prognozē Bukšs.

Pastiprinoties vējam, dažviet arī putinās. Uz ceļiem gaidāms apledojums. Austrumlatvijā temperatūra naktīs var pazemināties līdz mīnus 10 un zemāk grādiem. Novembra otrajā pusē laika apstākļi būšot mainīgi. Laikā ap Katrīnām, 25. novembri, Latvijas austrumos arī dienas laikā saglabāsies neliels sals, bet naktīs termometra stabiņš var noslīdēt līdz mīnus 10.

Bet, kā jau novembrī ierasts, nelieliem aukstuma viļņiem sekos atkušņi, ar lietu un slapju sniegu. Novembra beigās, mainoties mēness fāzēm, sals atkāpsies un pastiprināsies vējš. Ap Andrejiem, 30. novembri, un decembra sākumā, daudzviet gaidāms slapjdraņķis, migla.

Kopumā Sala mēnesis temperatūru ziņā būs tuvu ikgadējiem vidējiem rādījumiem, bet Latvijas austrumos ar noslieci uz vēsāku. Nokrišņu sadalījums nevienmērīgs, bet vidēji drusciņ mazāk nekā parasti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu