Nedēļas laikā par maluzvejniecību ierosina lietas aptuveni € 10 000 apmērā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Valsts policija (VP) nedēļas laikā konstatējusi trīs maluzvejniecības gadījumus, kuros videi nodarīts kaitējums aptuveni 10 000 eiro apmērā, informēja VP.

Vakar policija veica profilaktiskos pasākumus maluzvejniecības apkarošanai Ventas rumbā. Tās laikā tika konstatēts murds, kurā bija ielīduši vairāki simti nēģu. Kopumā nelikumīgi bija noķerti 343 nēģi, tādējādi nodarot videi 8256 eiro lielus zaudējumus.

Tāpat Salaspils novadā tika konstatēti divi atsevišķi maluzvejniecības gadījumi.

Pirmajā no šiem gadījumiem Salaspils novadā Daugavā pie Rīgas hidroelektrostacijas tika konstatēts tīkls ar nelikumīgi nozvejotiem 12 lašiem un divām meža vimbām. Policija noskaidroja, ka divas personas iebraukušas Daugavā ar laivu un ievietojušas tīklu ūdenī, iegūstot nelikumīgu lomu. Pašreiz tiek skaidrots kopējais videi nodarītais kaitējums, taču pagaidām tas lēšams aptuveni 5000 eiro apmērā.

Savukārt otrajā gadījumā kāds vīrietis, ģērbies hidrokostīmā un izmantojot harpūnu, nelikumīgi nozvejojis vienu līdaku un 24 zandartus. Kopējais videi nodarītais kaitējuma apmērs ir aptuveni 2500 eiro.

Policijā par šiem gadījumiem sākti kriminālprocesi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu