VVD: Tukuma pilsētas kanalizācijā noplūdušais saldais krējums draudus videi nerada

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

No uzņēmuma AS «Tukuma piens» Tukuma pilsētas kanalizācijā noplūdušās 2,5 tonnas saldā krējuma draudus videi neradīs, aģentūrai LETA sacīja Valsts vides dienesta (VVD) Ventspils Reģionālās vides pārvaldes (RVP) kontroles daļas vadītāja Anna Adamsone.

Viņa skaidroja, ka vides inspektoru veiktās atkārtotās pārbaudes laikā SIA «Tukuma ūdens» attīrīšanas iekārtās situācija ir uzlabojusies - virs ūdens vairs nepeld putas un tajā palielinājies skābekļa daudzums. Arī attīrīšanas iekārtu dūņas joprojām esot dzīvas.

Adamsone arī norādīja, ka šodien joprojām nav konstatēts piesārņojums Šlokenbekas dzirnavezerā, līdz ar to, viņa uzskata, ka apkārtējo ūdeņu piesārņojums radušās situācijas dēļ nav gaidāms.

Kā ziņots, piektdien no uzņēmuma «Tukuma piens» Tukuma pilsētas kanalizācijas sistēmā noplūda 2,5 tonnas saldā krējuma, pastāstīja uzņēmuma pārstāvis Armands Artihovičs.

Viņš skaidroja, ka negadījums noticis naktī. To, visticamāk, izraisījis kāda darbinieka vai darbinieku neuzmanība, nepareizi saslēdzot saldā krējuma ražošanas līnijas vārstus.

Uzņēmumā notiek iekšēja izmeklēšana par notikušo.

Artihovičs atzīmēja, ka patlaban vēl nav aplēsti iespējamie zaudējumi, taču esot skaidrs, ka tie būšot samērā lieli, jo tos veidos ne tikai 2,5 tonnas kanalizācijā aizplūdušais saldais krējums, bet arī darbs, kas nepieciešams, lai likvidētu radušās sekas gan uzņēmumā, gan Tukuma ūdens attīrīšanas iekārtās.

«Tukuma piena» pārstāvis norādīja, ka uzņēmums apsver iespēju tuvākā nākotnē ieviest kādu aizsardzības un uzraudzības sistēmu, lai nepieļautu šādu situāciju atkārtošanos.

VVD pret AS «Tukuma piens» sācis administratīvo lietvedību. «Tā ir neuzmanība vai paviršība,» situāciju komentēja VVD Ventspils RVP direktore Inguna Pļaviņa.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu