Pirmdien no rietumiem nāks neliels lietus; no rīta uz ceļiem - apledojums

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Pirmdien Kurzemē, vakarā arī daudzviet Zemgalē un Vidzemē gaidāms neliels lietus, prognozē sinoptiķi.

Debesis lielākoties klās mākoņi. No rīta daudzviet saglabāsies dūmaka, dienas gaitā tā atkal parādīsies Rietumlatvijā.

Pūtīs lēns līdz mērens dienvidu vējš, Kurzemē iegriezīsies rietumu vējš.

Gaiss iesils līdz +6..+9 grādiem.

Rīgā debesis apmāksies, vakarā iespējams neliels lietus. Pūšot mērenam dienvidvējam, gaisa temperatūra pakāpsies līdz +9 grādiem.

Latvijai no rietumiem pietuvojusies zema spiediena ieplaka un atmosfēras fronte. Gaisa spiediens pirmdienas rītā no 757-758 dzīvsudraba staba milimetriem valsts rietumos līdz 762 milimetriem Latgalē (jūras līmenī); tuvākajā diennaktī spiediens paaugstināsies.

Daudzviet skaidras debesis un dūmaka, uz ceļiem dažviet iespējams apledojums

Pirmdienas rītā Latvijas lielākajā daļā ir skaidrs laiks vai neliels mākoņu daudzums, liecina meteoroloģiskā informācija.

Bez nokrišņiem. Gaisa relatīvais mitrums 90-100 procentu, daudzviet dūmaka, redzamība pārsvarā lielāka par diviem kilometriem.

Gaisa temperatūra +1..+6 grādi. Ceļa virsmas temperatūra vietām noslīdējusi līdz nulle grādiem, līdz ar to iespējams apledojums. Lietotnē «Waze» ievietota informācija par apledojumu uz ceļa Cēsis - Valmiera.

Rīgā pārsvarā skaidrs laiks, dūmaka, gaisa temperatūra +3..+5 grādi. Dienvidu, dienvidaustrumu vējš pūš ar ātrumu 3-6 metri sekundē.

Maksimālā gaisa temperatūra svētdien Latvijā bija +7..+10 grādu.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 5.novembrī bija +24..+26 grādi vietām Vidusjūras piekrastē. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz pirmdienu -16..-18 grādu dažviet Skandināvijas ziemeļos un Alpu virsotnēs.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Uz augšu