Taifūnā «Damrey» Vjetnamā bojāgājušo skaits pieaudzis līdz 69

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP

Taifūnā «Damrey» Vjetnamā bojāgājušo cilvēku skaits pieaudzis līdz 69, otrdien paziņojušas varasiestādes. Vēl 30 cilvēki pazuduši bez vēsts.

Jau vēstīts, ka «Damrey» centrs sasniedza Vjetnamu sestdien, un vēja ātrums bija līdz 37,5 metriem sekundē (135 kilometri stundā).

Aizvadītās nedēļas laikā Vjetnamu piemeklējuši arī spēcīgi nokrišņi un daudzviet izcēlušies plūdi. Dažās vietās ūdens līmenis pakāpies 1,5 metrus virs normas.

Ūdens līmenis upēs turpina augt un pastāv risks, ka tās daudzviet var pārplūst, brīdinājušas varasiestādes.

«Damrey» nopostījis aptuveni 23 000 ēku un nodarījis postījumus aptuveni 40 000 ēku. Bojātas elektroapgādes līnijas un nogāzti koki.

Nogrimuši desmit kravas kuģi un gandrīz 1300 zvejas laivas.

Šonedēļ vairāku pasaules valstu līderi pulcēsies Āzijas un Klusā okeāna valstu ekonomiskās sadarbības (APEC) samitā Danangā, Vjetnamas centrālajā daļā. Sinoptiķi brīdinājuši, ka arī tur pastāv plūdu un zemes nogruvumu draudi.

Sagaidāms, ka uz līderu samitu 10.novembrī ieradīsies ASV prezidents Donalds Tramps. Domājams, ka pasākumu apmeklēs arī Ķīnas prezidents Sji Dziņpins un Krievijas prezidents Vladimirs Putins.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu