Deli apņēmis bīstams smogs

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Deli iedzīvotājus satraucis biezs smogs, kas apņēmis Indijas pilsētu. Dažos rajonos piesārņojums 30 reizes pārsniedz Pasaules Veselības organizācijas (WHO) noteikto limitu, kā rezultātā Indijas Medicīnas asociācija izsludinājusi ārkārtas stāvokli un aicinājusi valdību visiem spēkiem cīnīties pret iedzīvotāju veselībai bīstamo parādību, ziņo BBC.

Asociācija arī rosinājusi atcelt šomēnes plānoto Deli pusmaratonu.

Deli iedzīvotāji sociālajos tīklos ziņo par apgrūtinātu elpošanu.

«Šodien Deli ir gandrīz neiespējami paelpot. Piesārņojums ir vienīgā ziņa, kas šobrīd ir svarīga,» tvīto indiešu žurnāliste Nidi Razdana.

«Gaisa piesārņojums Deli ir satraucošs, un es ceru, ka kaut kas tiks darīts lietas labā,» tviterī raksta mārketinga konsultants Suhels Sets. «Uz spēles ir mazu bērnu dzīvības, un mēs negribam, lai viņiem jāaug šādos apstākļos. Pietiks runāt. Laiks efektīvi rīkoties.»

Izglītības ministram iesniegts priekšlikums uz dažām dienām pārtraukt mācības Deli skolās.

Ziemā Deli paaugstinās piesārņojuma līmenis, jo zemkopji līdzās esošajās Pendžābā un Harjānā šajā laikā dedzina kūlu. Aktīvisti norāda, ka šī paraža netiekot efektīvi ierobežota, kaut arī piesārņojuma problēma Deli ir aktuāla jau gadiem ilgi. To vēl vairāk pastiprina rūpniecība, putekļi no celtniecības laukumiem, atkritumu dedzināšana un uguņošana.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu