Kauņas Ziemassvētku egli izgaismos no kafijas biezumiem ražota videi draudzīga elektroenerģija

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Kauņas galveno Ziemassvētku egli, kas 2.decembrī tiks iedegta pilsētas Rātslaukumā, šogad izgaismos videi draudzīga elektroenerģija, ko paredzēts ražot no kafijas biezumiem, paziņojis pilsētas vicemērs Simons Kairis.

Kā pastāstījuši idejas autori, šim nolūkam savāktie kafijas biezumi tiks vesti uz zaļās enerģijas kompānijas «Modus Energy» biogāzes rūpnīcu, kuras saražotā elektroenerģija ar sadales operatora «Energijos skirstymo operatorius» (ESO) starpniecību tiks piegādāta Kauņas Rātsnamam un izmantota 12 metrus augstās egles izgaismošanai un svētku noskaņas radīšanai.

Rātslaukumā tiks izveidota arī īpaša stikla instalācija, kas līdz ar krēslas iestāšanos izgaismosies dažādās krāsās, atgādinot lielu māju ar siltu gaismu logos, kas cilvēkiem palīdzēs sajust Ziemassvētku noskaņu.

Vakaros tur tiks rādītas 3D projekcijas, pastāstījis kompānijas «Medusa Concert» vadītājs Remiģijs Knabiks.

Ziemassvētku laikā paredzēts izrotāt arī Kauņas Muzikālo teātri un pilsētas tiltus un tiltiņus, bet Santakas parks pie Neres un Nemunas satekas pārvērtīsies brīnumu valstībā, kas uzrunās ne vien bērnus, bet arī lielajiem ļaus sajusties kā bērnībā, kad tā vien liekas - tūlīt tūlīt gaidāms kaut kas pārsteidzošs, nepieredzēts un pasakains, stāstījis Kauņas pašvaldības Kultūras nodaļas vadītājs Albīns Vilčinsks.

Vākt kafijas biezumus, kas nepieciešami eglītes izgaismošanai vajadzīgās enerģijas ražošanai, aicinātas Kauņas sabiedriskās ēdināšanas iestādes, biroji un citas vietas, kur vien tiek vārīta kafija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu