Protestētāji Varšavā ieņēmuši mežu pārvaldes ēku

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RAFAL GUZ / PAP

Vairāki desmiti vides aktīvistu ceturtdien Varšavā ieņēmuši valsts mežu pārvaldes galveno biroju, šādi protestējot pret meža izciršanas darbiem Belovežas gāršā.

Kritiķi apgalvo, ka Polija ignorē Eiropas Savienības Tiesas prasību apturēt meža izciršanas darbus Belovežas gāršā, savukārt Polijas Vides ministrija skaidro, ka tā tiesas rīkojumam pakļaujas un cērt kokus vienīgi sabiedrības drošības apsvērumu dēļ.

«Mēs pieprasām atsaukt smago tehniku no Belovežas gāršas. Mēs pieprasām apturēt izciršanas darbus,» sacīja aktīvists Adams Bohans, kas bija pieķēdējies pie drošības vārtiem pārvaldes telpās.

«Visām mūsu aktivitātēm - miermīlīgām demonstrācijām, petīcijām, objektu bloķēšanai - nav bijis nekāda rezultāta. Mežu pārvalde turpina gāzt kokus, neraugoties uz Eiropas tiesas lēmumu. Tāpēc mēs izšķīrāmies par šo galīgo protesta formu,» viņš skaidroja.

Mežu pārvaldes pārstāve Anna Malinovska organizācijas «Oboz dla Puszczy» protestu raksturoja kā nelegālu, savukārt policija brīdināja, ka aktīvisti, ja viņi ieņemto ēku atteiksies pamest paši, tiks no ēkas izvesti ar spēku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu