Piektdienas rīts - silts un lietains, dienā daudzviet uzspīdēs saule

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Mārtiņdienā Latvijas dienvidaustrumu novados gaidāms ilgstošs neliels lietus, citos reģionos vietām īslaicīgi līs, prognozē sinoptiķi.

Kurzemē, kā arī daļā Zemgales un Vidzemes mākoņu kļūs mazāk un uzspīdēs saule.

Pūtīs lēns līdz mērens dienvidrietumu vējš. Gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +4..+9 grādiem.

Rīgā nav gaidāmi būtiski nokrišņi, mākoņu sega kļūs plānāka, dienvidu vēja ātrums mazināsies un gaiss iesils līdz +7..+8 grādiem.

Laikapstākļus nosaka ciklona dienvidaustrumu perifērija. Atmosfēras spiediens pazeminājies līdz 753-758 dzīvsudraba staba milimetriem jūras līmenī.

Mārtiņdienas rītā daudzviet līst, Kurzemē gaiss iesilis līdz +9 grādiem

Piektdienas rītā visā Latvijā ir apmākušās debesis, daudzviet nedaudz līst vai smidzina, stiprāk līst Vidzemes rietumos, liecina meteoroloģiskā informācija.

Daudzviet ir arī dūmaka. Pūš mērens dienvidu, dienvidrietumu vējš, tā ātrums brāzmās sasniedz 7-11, piekrastē līdz 15 metriem sekundē.

Gaisa temperatūra +2..+6 grādi, Kurzemes rietumos gaiss iesilis līdz +7..+9 grādiem.

10.novembris ir Mārtiņdiena, un saskaņā ar tautas ticējumiem silti un slapji Mārtiņi vēsta par aukstumu novembra beigās un norāda uz baltiem Ziemassvētkiem.

Rīgā rīta agrumā lietains laiks, dienvidvējš brāzmās pūš līdz desmit metriem sekundē, gaisa temperatūra +5 grādi.

Maksimālā gaisa temperatūra ceturtdien Latvijā bija +4..+5 grādi, Kurzemes rietumu piekrastē +7 grādi.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 9.novembrī bija +25 grādi Sicīlijā un +26 grādi Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz piektdienu -19 grādu kalnos Islandē un -30 grādu Vorkutas apkaimē, Krievijā.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Uz augšu