Šogad strauji audzis izmaksāto apdrošināšanas atlīdzību apmērs par dabas stihiju postījumiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Šogad strauji audzis risku apdrošinātāja «Gjensidige» Latvijā izmaksāto apdrošināšanas atlīdzību apmērs par dabas stihiju radītiem postījumiem, pavēstīja kompānijas pārstāvji.

Kompānijā informēja, ka 2017.gada deviņos mēnešos «Gjensidige» par dabas stihiju radītiem zaudējumiem Latvijā apdrošināšanas atlīdzībās izmaksājusi 183 000 eiro, kas ir par gandrīz 90% vairāk nekā pērn attiecīgajā periodā.

«Lai arī atlīdzību pieteikumu skaita pieaugums nav dramatisks, var spriest, ka dabas stihiju dēļ radītie zaudējumi īpašumiem šogad bijuši ievērojami lielāki nekā iepriekšējos gadus. Salīdzinot negadījumu pieteikumu kompensācijās izmaksātās summas, kopējais atlīdzību apmērs ir dubultojies - 2016.gadā tie bija 97 000 eiro, bet šogad summa veido 183 000 eiro,» sacīja «Gjensidige» Latvijas filiāles Atlīdzību nodaļas vadītājs Aleksejs Kozirs.

Tostarp nemainīgi lielākais dabas stihiju radīto negadījumu pieteikumu skaits gan pagājušajā gadā, gan šogad bijis vasarā, taču, ja pagājušajā gadā visvairāk atlīdzību tika pieteikts jūnijā, šogad lielākais pieteikumu skaits bijis augustā. Lielākoties zaudējumi īpašumiem radīti stipro lietusgāžu un spēcīgā vēja dēļ. «Augusts un septembris Latviju pārsteidza ar stiprāko lietu gadā, tādējādi tika saņemts rekordliels atlīdzību pieteikumu skaits - kopā 72, vairāk nekā četras reizes pārsniedzot 2016.gada pieteikumu skaitu šajā pašā laika periodā (16 pieteikumi pērn),» piebilda kompānijas pārstāvji.

«Gjensidige» ir Norvēģijas vadošās apdrošināšanas kompānijas meitasuzņēmums. 2016.gada nogalē tika pabeigta «Gjensidige» pārrobežu apvienošanās, kurā Latvijas «Gjensidige Baltic» pievienota Lietuvas «Gjensidige». Pēc reorganizācijas Latvijā darbojas apdrošināšanas kompānijas filiāle.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu