18.novembrī pūtīs brāzmains vējš, Kurzemē arī stipri līs

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Žygimantas Gedvila / 15min.lt

Valsts svētku dienā Latvijā pūtīs brāzmains vējš un daudzviet līs, visvairāk nokrišņu gaidāms Kurzemē, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

18.novembrī dienas laikā nokrišņu daudzums vietām Kurzemē var sasniegt 15 milimetru, kas atbilst stipram lietum. Vidzemē un Zemgalē lietus būs neliels un īslaicīgs, bet Latgalē svētku diena varētu paiet bez būtiskiem nokrišņiem.

Tuvākajās dienās dominēs dienvidu, dienvidrietumu vējš, kas piekrastē brāzmās sasniegs 15-18 metru sekundē. Brāzmainais vējš piekrastē saglabāsies līdz sestdienas vakarpusei, pārējā valsts teritorijā stiprākais vējš sagaidāms tieši 18.novembrī, tomēr tā ātrums brāzmās nepārsniegs 12-14 metru sekundē.

Gaisa temperatūra naktī uz sestdienu pazemināsies līdz -1..+3 grādiem un tikai vietām piekrastē saglabāsies +5..+8 grādu robežās. Dienas laikā 18.novembrī visā valsts teritorijā gaisa temperatūra būs +3..+8 grādi, naktī uz svētdienu tā pazemināsies līdz 0..+5 grādiem.

Svētdien un pirmdien daudzviet sagaidāms īslaicīgs lietus un slapjš sniegs. Gaisa temperatūra dienas laikā būs +1..+5 grādi, bet naktī no svētdienas uz pirmdienu gaiss atdzisīs līdz -2..+3 grādiem.

Sākot ar otrdienu, kļūs vēsāks, un nedēļas otrajā pusē vietām - galvenokārt valsts austrumos - gaisa temperatūra arī dienā nepārsniegs nulles grādu atzīmi, bet nakts laikā termometra stabiņš var noslīdēt līdz pat -8 grādiem. Jaunnedēļ, pastiprinoties anticiklona ietekmei, nokrišņu daudzums būs neliels, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu