Piektdien līs un, sākot no valsts rietumiem, uzspīdēs saule

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Meinerts/TVNET

Piektdien Latviju no rietumiem šķērsos lietus josla, aiz kuras mākoņu daudzums samazināsies un uzspīdēs saule, prognozē sinoptiķi.

Saulainākā diena būs Kurzemē, kur lietus gaidāms no rīta, turpretī Latgalē līs galvenokārt pēcpusdienā un debesis sāks skaidroties tikai vakarā.

Dienvidu vēju no valsts rietumiem pamazām nomainīs rietumu, dienvidrietumu vējš. Brāzmās vējš pūtīs ar ātrumu 8-13 metru sekundē, vietām piekrastē līdz 16 metriem sekundē.

Gaiss iesils līdz +4..+6 grādiem austrumu novados un +6..+9 grādiem pārējā Latvijā. Vēlā vakarā vietām apledos ceļi.

Rīgā gaidāms neliels lietus, pēcpusdienā uzspīdēs saule, vakarā mākoņi izklīdīs pilnībā. Dienvidu, dienvidrietumu vējš brāzmās pūtīs līdz 13 metriem sekundē, pēcpusdienā tas nedaudz pierims, gaisa temperatūra sasniegs +8 grādus.

No rietumiem Latviju šķērso zema spiediena ieplaka un atmosfēras fronte. Gaisa spiediens valsts ziemeļrietumos pazeminājies līdz 758 dzīvsudraba staba milimetriem jūras līmenī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu