Šodien Kurzemē līs visstiprāk; soctīkli parāda Latviju svētku rītā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere / LETA

Valsts svētku diena Latvijā būs pārsvarā mākoņaina, daudzviet uzpilinās lietus, vairāk līs vietām Kurzemē, prognozē sinoptiķi.

Dienvidu, dienvidrietumu vējš brāzmās pūtīs līdz 8-13 metriem sekundē, pretvēja krastā - līdz 14-19 metriem sekundē. Gaisa temperatūra būs +3..+7 grādi, pie atklātas jūras vietām +8 grādi. Rīgā brīžiem iespējams neliels lietus, dienvidu vējš brāzmās pastiprināsies līdz 13 metriem sekundē, gaisa temperatūra pakāpsies līdz +5..+6 grādiem.

Tuvojas ciklons, atmosfēras spiediens pazeminās, sestdienas rītā tas ir no 755 dzīvsudraba staba milimetriem Kurzemes ziemeļos līdz 761 milimetram Latgales dienvidos (jūras līmenī).

Agrā rītā Latvijā bez nokrišņiem, uz autoceļiem vietām saglabājas apledojums

Agrā sestdienas rītā Latvijā mākoņi daļēji sedz debesis un nav ievērojamu nokrišņu, liecina dati no uzņēmuma «Latvijas Valsts ceļi» un Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra.

Vietām - galvenokārt valsts centrālajā daļā - uz autoceļiem saglabājas apledojums, kas sāka veidoties piektdienas vakarā.

Pūš lēns līdz mērens dienvidrietumu vējš, pretvēja piekrastē vējš pūš spēcīgāk un brāzmās sasniedz 12-16 metru sekundē.

Gaisa temperatūra +1..+5 grādi, Kurzemes rietumu piekrastē un Ziemeļvidzemes piekrastē +6..+8 grādi.

Rīgā palielinās mākoņu daudzums, dienvidu vējš pūš ar ātrumu 4-9 metri sekundē, gaisa temperatūra +2..+3 grādi.

Maksimālā gaisa temperatūra piektdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +4,4 grādiem Alūksnē līdz nepilniem +9 grādiem Kurzemes rietumu piekrastē.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 17.novembrī bija +24 grādi Portugālē, Spānijā un Grieķijā, kā arī +27 grādi Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz sestdienu -15..-18 grādu Islandē, Skandināvijā un Krievijas Murmanskas apgabalā.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Uz augšu