Kelimutu ezeri vulkāna krāteros, kas regulāri maina krāsu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Caters News Agency/Scanpix

Pie Kelimutu vulkāna Indonēzijā atrodas trīs neparasti ezeri, kas izveidojušies krāteros. Šie ezeri nereti maina savu nokrāsu, tāpēc tūristi, kuri apmeklē šo vietu, nekad nevar būt droši par toni, kādā tie būs iekrāsojušies, ziņo aģentūra «Caters News Agency».

Kelimutu ezeri atrodas Indonēzijas Flores salā, savukārt nokrāsu tie maina ķīmiskas reakcijas dēļ, ko izraisa ezerā atrodamās minerālvielas. Parasti ezeri vērojami zaļos, zilos vai brūnos toņos.

Attēlu autors ir Milošs Kichovičs no Kanādas. Fotogrāfs aģentūrai atklājis, ka klātienē neredzēja, kā mainās ezeru toņi, tomēr bijis ļoti interesanti vērot trīs dažādu krāsu krāterus, kas atrodas viens otram blakus.

«Biju daudz dzirdējis par ezeriem, kas maina krāsas, tāpēc ļoti kāroju tos ieraudzīt,» stāsta Milošs. «Nespēju noticēt, kā trīs ezeri krāteros, kas atrodas tik tuvu viens otram, var izskatīties tik dažādi. Domāju, ka apskatīt tik neparastu vietu bija lieliska pieredze.»

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu