No ASV debesīm nolīst simtiem mirušu putnu "lietus" (46)

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV Arkanzasas štatā Vecgada vakarā no debesīm nokrituši vairāk nekā 1000 strazdu - lielākā daļa putnu bija miruši. Zinātnieki ir neizpratnē par putnu nāves cēloni un 65 lidotājus nosūtījuši uz laboratorijām pārbaužu un pētījumu veikšanai, ziņo BBC.

Atbildīgie dienesti pirmās ziņas, ka no debesīm krīt miruši putni, saņēma ap pusdivpadsmitiem Vecgada vakarā. Līdz pusnaktij Arkanzasas štata pilsētiņas Bībi apkārtnē bija nokrituši jau vairāk nekā 1000 strazdu. 

Ornitologi izvirzījuši versiju, ka strazdu nāvē, iespējams, vainīgs zibens spēriens vai krusa. Sākotnējās pārbaudes neliecina, ka putni būtu saindējušies.

"Tā kā no debesīm krituši tikai strazdi, iespēja, ka putni saindējušies, nav liela. Taču vēl tiks veiktas pārbaudes, lai noskaidrotu, vai putnu nāvē vainojamas ārējas traumas vai kādi toksīni," saka vietējā ornitoloģe.

Versiju, ka putnu nāvē vainojamas dabas likstas, pastiprina arī fakts, ka 31.decembrī Arkanzasā un tās kaimiņu štatos novēroti tornado.

Komentāri (46)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu