Pašreizējie laika apstākļi meža dzīvniekiem ir labvēlīgi (6)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr.com/USFS Region 5

Pašreizējie laika apstākļi, kuros atkusnis mijas ar nelielu salu, meža dzīvniekiem ir labvēlīgi, aģentūrai LETA pauda Valsts meža dienesta (VMD) Medību daļas vadītājs Jānis Ozoliņš.

Viņš norāda, ka galvenie apstākļi, kas palīdz meža zvēriem, ir sniega segas sakrišanās, kā arī sērsnas mazināšanās.

"Protams, Latvijas Austrumu rajonos mežā sniega sega vēl arvien ir bieza, taču vismaz to vairs nesedz sērsna," skaidro eksperts.

Ozoliņš arī pauž, ka nākamajā nedēļā gaidāmais stiprais sals neapgrūtinās dzīvnieku pārvietošanos, jo sniegs sasals pilnībā, neveidojot sērsnu.

Pēc viņa teiktā, nedēļas laikā notikušas dažas vilku medības, taču visas bijušas neveiksmīgas. Vienlaikus medību daļas vadītājs atgādina, ka šā gada 31.janvārī beigsies staltbriežu buļļu un meža cūku dzinēju medību sezona.

Jau ziņots, ka VMD palielinājis nomedījamo vilku skaita limitu līdz 140 dzīvniekiem. Dienesta rīkojums paredz, ka vilku medības, sasniedzot 100 dzīvnieku limitu, būs atļautas visā Latvijas teritorijā, izņemot Zemgales un Sēlijas virsmežniecības un Rīgas reģionālās virsmežniecības Dienvidu daļā.

"Tāpat aicinātu medniekus nepārbarot meža dzīvniekus. Saprāta robežās tas ir iespējams, taču bez īpašas nepieciešamības to nevajadzētu darīt - jāskatās pēc individuāliem apstākļiem," iepriekš pauda Ozoliņš.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu