Izmukušā lāča meklētāji maina taktiku

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

No Līgatnes dabas takas izmukušās lāču mātes Mades meklētāji nolēmuši mainīt taktiku uz nogaidīšanu, kad tā ieradīsies pusdienās, telefonsarunā ar TVNET norāda Vidzemes reģionālās administrācijas direktors Rolands Auziņš.

Patlaban mednieki, kas, iesaistoties lāča meklēšanā, kopā ar Līgatnes dabas parka pārstāvjiem "ķemmēja" apkārtnes mežu, ir devušies mājās.

Sākotnēji tika cerēts, ka lāču māte varētu būt nogurusi un atpūsties, tikmēr mednieki varētu viņu pārsteigt ar miega zāļu devu un nogādāt atpakaļ voljērā.

Kā apstiprināja Vidzemes reģionālās administrācijas direktors, pagaidām Made vēl nav manīta un viņas meklētāji nolēmuši mainīt savu taktiku uz nogaidīšanu. Šādu lēmumu Auziņš skaidro ar barošanas laika tuvošanos: dzirdot savus sugasbrāļus mielojamies ar dažādiem gardumiem, lācene varētu atgriezties parka teritorijā.

Ja mani lāci, ziņo!

Iedzīvotāji, kuru rīcībā ir informācija par lāci, kurš izmucis no Līgatnes dabas takas, ir aicināti zvanīt inspektoram Jānim Bušam pa tālruni 29433226.

Kamēr policija meklē no Līgatnes dabas takas voljera izmukušo lāceni, iedzīvotāji tiek aicināti uzmanīties un neklīst pa dabas takas tuvumā esošo mežu. Ja ceļā lāci tomēr gadās sastapt, jāievēro īpaša piesardzība.

Kā jāizturas, ieraugot lāci

* Lāča stāja uz pakaļkājām neliecina par agresivitāti, dzīvnieks vienkārši cenšas labāk jūs saskatīt, tādā veidā iegūstot vairāk informācijas.

* Lācis ļoti slikti redz, bet viņam ir lieliska dzirde un oža. Ja lācis uz jums neskatās, speciāli nepievērsiet viņa uzmanību – ejiet prom no šīs vietas virzienā, no kurienes nācāt, bet nebēdziet un nevajadzīgi netrokšņojiet.

* Ja lācis uz jums skatās, nebēdziet, bet arī neapstājieties un necentieties palikt nepamanīts, dodieties citā virzienā, paturot dzīvnieku acīs, skaļi runājiet ar ceļabiedriem, lāci vai pats ar sevi (svilpojiet, dziediet).

Izmucis lācis

Jau ziņojām, ka naktī uz 18.augustu no Līgatnes dabas taku voljera ir izmucis lācis, TVNET informēja Līgatnes novada domes priekšsēdētājs Ainārs Šteins. Izmukušā lāča meklēšanā iesaistījušies policisti ar suņiem, taču pašlaik lāci atrast vēl nav izdevies.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu