Miegazāļu deva lācim par vāju; lācis turpina klaiņot pa mežu

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ceturtdienas pievakarē inspektoriem beidzot bija izdevies iešaut vienu devu miegazāļu no Līgatnes dabas parka izmukušajai lācenei Madei, taču - tikai viena deva bijusi par vāju, lai iedarbotos uz tik lielu dzīvnieku. Otro devu lāča izsekotājiem neizdevās iešaut, jo vakars strauji satumsa, bet lācis devās tālāk savās gaitās.

Papildināts ar jaunāko informāciju

Šādas miegazāļu devas, lai lācis aizmigtu, būtu vajadzējis trīs, tā TVnet norādīja meklēšanā iesaistītais Vides pārvaldes speciālists Rolands Auziņš. Meklētāji šobrīd, tumsā, mežā vairs neuzturas drošības apsvērumu dēļ. Bet visu nakti pie izgaismota laukuma, kurā novietots medus, dežurēs inspektors ar ieroci un lāču kopēja. Lācis šobrīd uzturas aptuveni 300-400m attālumā no sava voljēra.

Pagaidām visi meklēšanas darbi ir pārtraukti līdz atkal kļūs gaišs.

Lācis ir pabarots, tam izdevies "piegādāt" divus kukuļus maizes.

Lāča pēdas sadzen tikai vakarā

Pēdu dzinējiem lācenes, kura brīvsolī bija devusies naktī no trešdienas uz ceturtdienu, atrašanās vietu izdevās atrast tikai ceturtdien vakarā pēc pulksten septiņiem. Lācene sevi nodevusi, kad tuvējās mājās, aptuveni kilometru no Līgatnes dabas takām, mielojusies ar āboliem.

Kad speciālisti šajā vietā nokļuvuši, Made gan jau bija devusies prom, tomēr neilgi pēc tam uzieta netālajā mežiņā, kur viņai arī jau iešauta pirmā miega zāļu deva.

Piebraucamie ceļi joprojām Līgatnes dabas takām joprojām gan ir bloķēti un zona slēgta apmeklētājiem. Šādi drošības pasākumi tiks realizēti līdz pat brīdim, kad lācene būs nogādāta atpakaļ savā voljērā.

Lācim nav baiļu no cilvēkiem

Jau ziņots, ka no Līgatnes dabas taku voljera lācis izmuka naktī no trešdienas uz ceturtdienu. Ņemot vērā, ka dabas takās mītošie lāči ir saraduši ar cilvēku klātbūtni, tiem ir samazināts baiļu instinkts. Sastapšanās ar šādu lāci ir bīstama.

Līdz situācijas atrisinājumam ieeja Līgatnes dabas taku zonā ir aizliegta. Iedzīvotāji un viesi, ogotāji, sēņotāji un dabas vērotāji lūgti atturēties no dabas taku teritorijā esošo mežu apmeklējuma.

Lai atrastu lāci, dabas taku apkārtnē ceturtdienas rīta pusē tika izvietotas medus ēsmas, kuras novietotas gar taku malām, kā arī smilšainās vietās, lai vieglāk būtu pamanīt lāča pēdas.

Skatīt pievienoto video.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu