Mades izbēgšanu neizmantošot tūristu piesaistei

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Līgatnes dabas taku lācenes Mades izbēgšana no iežogojuma netiks izmantota tūristu piesaistei, aģentūrai BNS pastāstīja Gaujas nacionālā parka fonda priekšsēdētāja Kristīne Melece.

"Par laimi, šis gadījums beidzās veiksmīgi, un tas netiks izmantots, lai piesaistītu tūristus," sacīja Melece.

Vienlaikus gan viņa atzina, ka dabas taku apmeklētāju skaits ir pieaudzis, tomēr tas neesot tikai Mades nopelns.

"Pēdējo nedēļu laikā Līgatnes dabas taku apmeklētāju skaits ir pieaudzis, tomēr iemesls, ka cilvēki vēlas aplūkot Madi, kas nesen izmuka no sava iežogojuma, nav vienīgais. Pašlaik ir pēdējās vasaras dienas un ģimenes ar bērniem cenšas pirms ziemas iestāšanās vēl pavadīt laiku pie dabas," paskaidroja Melece.

Viņa prognozēja, ka apmeklētāju skaits varētu būt pietiekami liels arī septembrī.

Jau vēstīts, ka 17.augusta vakarā no Līgatnes dabas taku voljera izmuka lācene Made. Tikai nākamās dienas vakarā izdevās sadzīt lācenes pēdas, kad viņa tika pamanīta pie kādas privātmājas, kur mielojās ar āboliem. Nedaudz vēlāk lācenei tika iešauta miegazāļu deva, bet tas nelīdzēja un dzīvnieks neaizmiga. Parka darbiniekiem tikai nākamās dienas, 19.augusta, pēcpusdienā ar kārumiem izdevās Madi aizvilināt līdz lāču iežogojumam, un iemidzinošās zāles nebija vairs jāizmanto.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu