Zoodārzs no baltā lāča Romeo neplāno atteikties

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Ne no baltā lāča, ne arī citiem dzīvniekiem Rīgas zoodārzs pagaidām atteikties nedomā, lai arī to turēšanas apstākļi neatbilst labturības noteikumiem, apliecināja Rīgas zooloģiskā dārza pārstāvis Māris Lielkalns.

«Ieteikumi uz papīra ir vienkārši, bet dzīvē realizēt pieaugošās prasības nav viegli, jo lācis ir diezgan iespaidīgs dzīvnieks, un svarīgākais ir, lai dzīvnieks, tā kopēji un apmeklētāji būtu drošībā,» teica Lielkalns.

Viņš klāstīja – ja labturības ieteikumi un rekomendācijas mainās un ja zoodārzs vēlētos īstenot jaunos ieteikumus baltā lāča turēšanai, tam būtu jābūvē pilnīgi jauna lāču mītne. Turklāt pašreizējos apstākļos jaunu balto lāci dabūt nebūtu iespējams.

Pašlaik par jaunas mājas celšanu zoodārzs nedomā, jo vispirms ir jātiek galā ar esošajiem projektiem, kuru realizāciju palēnināja ekonomiskās krīzes gadi, sacīja Lielkalns.

Rīgas Zooloģiskā dārza valdes priekšsēdētājs Rolands Greiziņš svētdien laikraksta «Diena» portālā publicētā intervijā atzina, ka zooloģiskajā dārzā ir dzīvnieku mītnes, kas neatbilst dzīvnieku labturības prasībām, tāpēc, piemēram, balto lāci Romeo iekāro vairāki citu valstu zooloģiskie dārzi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu