Līgatnes lāči ar auto mēro ceļu uz Ķekavu (12)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Līgatnes dabas taku lāči Mikus un Puika šodien ar automašīnām mēro ceļu no Līgatnes uz savu jauno pagaidu mājvietu, kas atradīsies Ķekavas novada dzīvnieku patversmē «Mežavairogi».

Jau ziņots, ka lāči Līgatnes dabas takās vairākas dienas tika radināti pie pārvietojamajiem būriem. Iepriekš prognozēt lāču pārvešanu nebija iespējams, jo bija nepieciešams sagaidīt, kad dzīvnieki apradīs ar transportēšanai paredzētajiem būriem.

Līgatnes dabas taku lāču voljerā aprīļa beigās izveidojās sarežģīta situācija - palikuši bez lācenes Mades, lāči Mikus un Puika mēģināja izmantot voljera slikto stāvokli, atstāt nožogoto teritoriju un izkļūt brīvībā. 22.aprīlī šādu plānu jau izdevās realizēt lācenei Madei. Viņa no voljera bēga otro reizi, taču šoreiz pēc vairāku dienu neveiksmīgiem mēģinājumiem atgriezt viņu voljerā 24.aprīļa vakarā tika pieņemts lēmums Madi nošaut.

Komentāri (12)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu