Kolkā uz attālu mežu jāpārved pārāk uzbāzīga lapsa (28)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flick.com/phar2wild

Dabas aizsardzības speciālistiem uz attālu mežu vajadzējis nogādāt kādu pārāk uzbāzīgu lapsu, kura regulāri apciemojusi ciema iedzīvotājus un čiepusi pārtiku, pastāstīja vides inspektors Dzintars Ozols.

Kolkā pirms kāda laika ciema iedzīvoju sētās bieži ciemojās lapsa un uzvedās gluži kā nerātns mājas suns, ne meža dzīvnieks ‒ nebaidījās no cilvēkiem, nāca pie mājām un iekšā mājās, izēda ne tikai suņu un kaķu bļodas, bet, ja durvis vaļā, arī cilvēku ēdamo nesmādēja.

Iedzīvotāji meklēja palīdzību pie Dabas aizsardzības pārvaldes vides inspektoriem, kuriem lapsu izdevās sagūstīt un aizvest 30 kilometru tālāk uz neapdzīvotu teritoriju dabas liegumā Ances purvi.

Ozols piebilda, ka lapsa kļuva pārāk droša, jo cilvēki to piebaroja aiz līdzjūtības. «Izrādījās, ka dzīvniekam tas gluži labi patika un tas pierada pie cilvēkiem. Pieradināt savvaļas dzīvniekus nevajadzētu, jo jebkura meža dzīvnieka vieta ir mežā un agri vai vēlu tas izrādīs savu savvaļas dzīvnieka dabu, tīši vai netīši kādam nodarot pāri. Pastāv arī draudi saslimt ar kādu infekcijas slimību, piemēram, kašķi vai sliktākajā gadījumā ‒ trakumsērgu,» atgādināja vides inspektors.

Komentāri (28)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu