Pilnībā aizliegs dzīvnieku izmantošanu kosmētikas testos (58)

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pēc vairāk nekā simts gadu ilgas cīņas dzīvnieku aizstāvji Eiropā var atviegloti uzelpot. Sākot ar šā gada 11. martu, Eiropas Komisija apņemas uz visiem laikiem aizliegt dzīvnieku izmantošanu kosmētisko sastāvdaļu testēšanā.

Dažādu produktu un medicīnisko eksperimentu rezultātā ik gadu visā pasaulē tiek sakropļoti un noindēti miljoniem trušu, kaķu, jūrascūciņu, suņu un citu dzīvnieku. Lai gan pēdējā laikā daudzi uzņēmumi sākuši lietot alternatīvas metodes, testējot savus produktus, simtiem kompāniju joprojām turpina dzīvnieku spīdzināšanu.

Acu testi dzīvniekiem izraisa lielu stresu un nereti arī aklumu. Bet, piemēram,

dezodorants vai matu laka, ko lielos daudzumos iesūknē kamerās, kur atrodas dzīvnieki, parasti tos nogalina.

Cīņa par humānu attieksmi pret dzīvniekiem Eiropā aizsākās jau tālajā 1898. gadā. Bet tikai šogad 11. martā visā Savienībā pilnībā aizliegs importēt un pārdot kosmētiskos produktus un to sastāvdaļas, kuru testēšanā izmantotas dzīvas radības.

Tikmēr tos produktus, kuru sastāvdaļas kādreiz tika testētas uz dzīvniekiem, no veikalu plauktiem neizņems. Bet uz kosmētikas līdzekļiem, kas nav aptraipīti ar dzīvu radību asinīm, būs atrodams lecoša zaķīša attēls vai uzraksts «Uz dzīvniekiem netestē».

Latvijas kosmētikas ražotāji jauno kārtību atbalsta

Lielākais parfimērijas un kosmētikas ražotājs Baltijas valstīs «Dzintars» dzīvnieku izmantošanu biznesā uzskata par drastisku metodi. Šādu metodi noraida arī citi Latvijas ražotāji.

Līdzīgi dara arī citi pašmāju ražotāji, tāpēc Eiropas Komisijas aizliegumu tiem izpildīt būšot viegli. Tikmēr atsevišķām ārvalstu kompānijām, kuras līdz šim taupījušas naudu produktu alternatīvai pārbaudei, nāksies mainīt savas metodes.

Komentāri (58)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu