Igauņu brīvprātīgie palīdz nokļūt nārsta vietās 17 210 vardēm (4)

LETA/ERR
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Igauņu brīvprātīgie šopavasar palīdzējuši 17 210 vardēm un krupjiem sveikiem un veseliem nokļūt nārstošanas vietās, no kurām pārziemojušos abiniekus nereti šķir autoceļi un citi bīstami šķēršļi.

Abinieku atbalsta projekts, ko ar Vides investīciju centra atbalstu rīkoja Igaunijas Dabas fonds sadarbībā ar Autoceļu administrāciju, Vides pārvaldi un bezpeļņas organizāciju «Pohjakonn» («Ziemeļvarde»), notika no 18.aprīļa līdz 11.maijam.

Misijā piedalījās 186 brīvprātīgie, kam nereti nācās strādāt pat līdz trijiem naktī, kad apstākļi abinieku migrācijai ir vislabākie.

Visintensīvākā varžu un krupju migrācija novērota pie Harju apriņķa Tammiku ciema, kur akcijas laikā palīdzēts 7782 abiniekiem, Vertsjerva ezera apkaimē - 4467 un Kīsas pašvaldībā - 3664. Nelijerva tuvumā un Raudojā nārstošanas vietās nogādāti attiecīgi 682 un 605 abinieki.

Pērn šādas akcijas laikā Igaunijā palīdzēts aptuveni 11 000 abinieku.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu