Aiztur maluzvejniekus ar pēdējo 10 gadu laikā lielāko lomu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valsts policija

Valsts policija šorīt Babītes ezerā aizturējusi maluzvejniekus ar pēdējo 10 gadu laikā lielāko nelegāli iegūto zivju lomu, informēja Valsts policija.

Reaģējot uz anonīmu informāciju par nelikumīgu zveju Babītes ezerā, policisti sadarbībā ar Vides aizsardzības asociācijas dalībniekiem ierīkoja slēpni pie Babītes ezera, un ap plkst.7 likumsargi aizturēja trīs vīriešus, pie kuriem atradās

astoņi maisi ar tīkliem, kā arī vairāk nekā 200 kilogrami karūsu, aptuveni 60 līņi un astoņas līdakas.

Valsts vides dienesta Lielrīgas reģionālās vides pārvaldes vecākais inspektors Gints Zemitāns pastāstīja, ka kopējais zivju svars bija 403 kilogrami, no tiem 291 kilograms karūsu, kopumā 246 karūsas, 80 kilogrami līņu, 14 kilogrami brekšu, 15 kilogrami līdaku un trīs kilogrami ar ruduļiem. Kopējais tīklu garums bija 1200 metri. Maluzvejnieki ezerā bija izlikuši kopumā 27 tīklus.

Kopējie nodarītie zaudējumi zivju resursiem ir 3715 lati.

Par vienu līdaku zaudējumi ir 100 latu apmērā, par līni - 25 lati. Pārējām zivīm zaudējumus aprēķina pēc svara, kas ir pieci lati par vienu kilogramu.

Aizturētie dzimuši 1983., 1967. un 1984.gadā. Vecākais no vīriešiem jau agrāk ir administratīvi sodīts par nelikumīgu zveju Babītes ezerā.

Kā norāda Valsts policijas nelikumīgu medību un zvejas apkarošanas grupas vecākais inspektors Lauris Arājs, šis ir lielākais atsavinātais nelegāli nozvejoto zivju daudzums vismaz desmit gadu laikā un īpaši skumji, ka zivis iegūtas īpaši aizsargājamā dabas teritorijā.

Par notikušo Valsts policijā sākts kriminālprocess. Par šādu noziegumu var sodīt ar brīvības atņemšanu līdz diviem gadiem vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Sods var sasniegt vairākus tūkstošus latu

Papildus vīriešiem būs jāatlīdzina arī zaudējumi par nelegāli nozvejotajām zivīm, kas var sasniegt pat vairākus tūkstošus latu. Lai noteiktu precīzu zaudējumu summu, notikuma vietā ieradās arī Valsts vides dienesta darbinieki.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu