Brīvdienas ir īstais laiks, lai pavērotu, kā pāviem zied skaistās astes

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Trešdien Rīgas zoodārzā tika atvērta jauna uzbrauktuve pie rāpuļu mājas, kas lieti noderēs invalīdiem un vecākiem ar bērnu ratiņiem.

Rīgas zoodārzs līdz 2017. gadam plāno rekonstruēt visas dzīvnieku māju ieejas

Rīgas Zooloģiskajā dārzā no šodienas būs ērtāka iekļūšana rāpuļu mājā tiem cilvēkiem, kuriem ir kustību traucējumi, invalīdiem un māmiņām ar bērnu ratiņiem.

Rāpuļu mājas uzbrauktuves izveidi sponsorēja firma «BIG BANK».

Pasākuma laikā Rīgas zoo atklāja, ka apmeklētāju ērtībai plāno rekonstruēt visu dzīvnieku ekspozīcijas ēku ieejas.

Foto: TVNET

Brīvdienās uz zoo dārzu

Šajās brīvdienās sola siltu un saulainu laiku, tāpēc Rīgas zoodārza pārstāve Laura Līdaka aicina apmeklēt rekonstruēto Rīgas zoo rāpuļu māju. Tur tiks stāstīts, kā ir jārīkojas, sastopot čūsku mājas pagalmā vai citās vietās.

Līdaka norāda, ka sestdien un svētdien no pulksten 12:00 līdz 16:00 apmeklētājiem būs iespēja risināt dažādus uzdevumus, spēlēt spēles un jebkuram individuāli parunāties ar zoo darbiniekiem.

Viņa piebilst, ka šīs siltās brīvdienas ir īstais laiks, lai pavērotu, kā pāviem zied skaistās astes, jo pāvu tēviņi cenšas iekarot pāvu dāmu sirdis. «Vērts palūkoties, ko dara surikatu ģimene. Surikatiem piedzimuši pieci mazuļi. Vērts iegriezties flamingu mājā, kur pāri ligzdas malai snaikstās nedēļu vecs ibisēns. Un tropu mājā ir vērts palūkoties zemes kuskusa terārijā. Ļoti interesants somainais dzīvnieks! No somas 27. martā izkāpa bērniņš, kurš dzima pērn 23. oktobrī,» norāda Rīgas zoodārza pārstāve Laura Līdaka.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu