Ventā pie rumbas «lido» zivis. Kā tām veicas šogad? (5)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vimbu laiks - tā pavasari sauc Kuldīgā. Skaistu skatu baudītāji dodas uz pilsētu, lai redzētu, kā zivis lec pāri rumbai, mērojot ceļu uz nārstošanas vietai. Interesenti jaukajā laikā sarodas bariem vien. Zivis vilina arī makšķerniekus, taču likumīgi tas ir tikai ar lincencēm. Jāsaka gan arī, ka īstais vimbu laiks ir vēl tikai priekšā.

Notiks pavasara palu šovs «LidozivisKuldīgā»

26.aprīlī Kuldīgā jau 10.reizi notiks pavasara palu šovs «LidozivisKuldīgā». Pavasaru palu šovs tiek rīkots par godu vimbām, kas pavasaros dodas augšup pa Ventu, savā nārsta ceļā sastopot mutuļojošo Ventas rumbu - Eiropas platāko ūdenskritumu.

Rīta agrumā Ventas krastus ieņems makšķernieki, lai cīnītos par dižo lomu - «Planējošo vimbu». Notiks arī zivju zupas vārīšana. Plkst.10.30 tiks atklāts Alekšupītes tiltiņš un 8.Kurzemes stāstnieku festivāls «Zivzup». Pilsētas dārzā uzstāsies grupa «Ne tur miers, ne bērziņš», Roberts Gobziņš, folkloras kopa «Nārbuļi» un citi muzikanti. Būs atrakcijas un jautras izdarības, darbosies tirgus.

Plkst.22.30 ar Arnolda Burova animācijas filmu izlasi tiks atklāta brīvdabas kino sezona.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu