PVD pārbaudījis mājas cūkas 16 Latgales pagastos; vēl pārbaudes norit divos pagastos

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) saistībā ar Āfrikas cūku mēra vīrusa izplatību līdz šim Latgalē ir pārbaudījis mājas cūkas 16 pagastos, kas ir lielākā daļa no paredzētajām pārbaudēm Latgalē, pastāstīja PVD sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Anna Joffe.

«Latgalē vēl jāpārbauda gandrīz puse teritorijas Krāslavas pagastā un jāpabeidz darbi Kombuļu pagastā. Visa lielākā teritorija jau ir pārbaudīta, tas ir 16 pagasti,» paskaidroja Joffe.

Vienlaikus viņa piebilda, ka līdzīgas pārbaudes PVD inspektori sākuši arī Vidzemes pusē.

Jau vēstīts, ka Āfrikas cūku mēra vīruss Latvijā līdz šim apstiprināts 26 meža cūkām un 19 mājas cūkām 11 piemājas saimniecībās. Kopumā līdz šim iznīcinātas 185 mājas cūkas.

Āfrikas cūku mēris ir bīstama, ļoti lipīga vīrusa izraisīta saslimšana cūku dzimtas dzīvniekiem. Dzīvnieku novietnē, kurā slimība konstatēta, ir jānokauj viss ganāmpulks, tādēļ šīs slimības uzliesmojums dzīvnieku turētājiem rada lielus ekonomiskos zaudējumus. Āfrikas cūku mēris nav bīstams cilvēkiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu