Zoodārza bruņurupucienes nokritušās svarā (1)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Zoodārza bruņurupucienes gada laikā ir nokritušās svarā, secināts ceturtdien pēc dzīvnieku svēršanas, pastāstīja zooloģiskā dārza informācijas dienesta pārstāve Laura Līdaka.

Rīgas zooloģiskajā dārzā ceturtdien jau četrpadsmito reizi tika svērti Galapagu bruņurupuči, ko tradicionāli veica spēkavīrs Raimonds Bergmanis, šogad palīgos aicinot kamaniņu braucējus brāļus Andri un Juri Šicus, jo vienam uzcelt bruņurupučus uz svariem ir sarežģīti.

Svērts tika arī pats Bergmanis, un izrādījās, ka viņam ir tāds pats svars kā pērn - 137 kilogrami, bet bruņurupucienes Trīna un Čelsija svarā ir nokritušās. Līdaka gan norādīja, ka Bergmanis uz svariem kāpa ar mazu bruņurupuci rokās, tādējādi viņa svars ir par kilogramu mazāks.

Trīna svarā nokritusies par astoņiem kilogramiem un sver 101 kilogramu, bet Čelsija - par četriem, un viņas svars ir 87 kilogrami.

Līdaka paskaidroja, ka dzīvnieku svēršana ir ļoti būtiska, lai konstatētu, vai bruņurupučiem nav kādu veselības problēmu. Tās uzrādītu krasas izmaiņas svarā, par ko var uzskatīt 10 kilogramu.

«Ir karsta vasara, bruņurupuči daudz kustas, šādas svara izmaiņas nav nekas būtisks,» teica zoodārza pārstāve.

Galapagu bruņrupucienes 1995.gada decembrī Rīgas zooloģiskais dārzs saņēma no Čikāgas zoodārza. Tad viņas bija nepilnus divus gadu vecas, bet tagad sasniegušas 21 gada vecumu.

Daudzu gadu laikā bruņrupuču svēršanā spēkus izmēģinājuši gan olimpietis Viktors Ščerbatihs un Latvijas čempions sievu kalnā nešanā, gan Misters Visums Aivars Visockis, gan «spēkasieva» Jolanta Logina, spēkavīri Agris Kazeļņiks, Raivis Vidzis un daudzi citi.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu