Igaunijā plāno aizliegt savvaļas dzīvnieku izmantošanu cirkos (36)

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Igaunijas zemkopības ministrs Ivari Padars paudis viedokli, ka Igaunijai vajadzētu atteikties no savvaļas dzīvniekiem cirkā, kā arī apņēmies panākt atbilstošas izmaiņas dzīvnieku aizsardzības likumā, informē biedrība «Dzīvnieku brīvība».

«Mēs sāksim ar izmaiņām dzīvnieku aizsardzības likumā, lai netiktu pieļauta tādu savvaļas dzīvnieku kā ziloņu, lielo kaķu un pērtiķu izmantošana ceļojošajos cirkos. Gala lēmums ir parlamenta ziņā, bet, manuprāt, šo dzīvnieku izmantošana ceļojošajos cirkos būtu jāatstāj pagātnē,» teicis ministrs.

Pagājušajā nedēļā ministrs Ivari Padars ticies ar dzīvnieku aizsardzības organizāciju pārstāvjiem, lai apspriestu dzīvnieku labturības jautājumus cirkos un zvēraudzētavās, kā arī plānotu priekšlikumus izmaiņām Dzīvnieku aizsardzības likumā.

Šobrīd Igaunijas zemkopības ministrija kopā ar zinātniekiem sagatavo dzīvnieku aizsardzības likuma grozījumu priekšlikumus, precizējot, uz kurām dzīvnieku sugām attieksies aizliegums. Tiek gatavoti arī grozījumi noteikumos par vaislas lapsu labturības prasībām zvēraudzētavās.

Ar šo lēmumu Igaunija pievienosies citām Eiropas valstīm - Austrijai, Beļģijai, Horvātijai, Grieķijai, Slovēnijai un Kiprai -, kas jau aizliegušas savvaļas dzīvnieku izmantošanu cirkos. Arī Lielbritānija apņēmusies ieviest aizliegumu vistuvākajā nākotnē, norāda «Dzīvnieku brīvība».

Kā ziņots, «Dzīvnieku brīvība» regulāri rīko protesta akcijas pie Rīgas cirka, protestējot pret ziloņu un citu savvaļas dzīvnieku izmantošanu cirka izrādēs Latvijā.

Komentāri (36)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu