Brīvdienās būs daudz mākoņu, gaidāms īslaicīgs lietus (2)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Brīvdienās, 23. un 24.augustā, Latvijā gaidāms visai mākoņains laiks un daudzviet līs, gaisa temperatūra saglabāsies līdzšinējā līmenī, prognozē «Global Forecast System».

Sestdien naktī un no rīta tikai vietām uzlīs, bet dienas gaitā jau daudzviet gaidāms īslaicīgs lietus, arī pērkona lietusgāzes. Naktī pūtīs lēns dienvidu vējš un gaisa temperatūra pazemināsies līdz +7..+12 grādiem, dienā vēja ātrums brāzmās brīžiem sasniegs 8-13 metru sekundē, maksimālā temperatūra būs +18..+22 grādi.

Arī svētdien naktī un no rīta Latvijā būs maz nokrišņu, bet dienā daudzviet tiek prognozēts īslaicīgs lietus. Sagaidāms, ka veidosies ciklons, tā ietekmē no svētdienas pēcpusdienas līdz pirmdienai vietām iespējams stiprs lietus, un valsts lielākajā daļā debesis apmāksies. Pārsvarā pūtīs lēns vējš, gaisa temperatūra nebūs augstāka par +16..+21 grādu.

Laikapstākļu izmaiņas nav gaidāmas arī nākamnedēļ - brīžiem līs un tikai dažās dienās gaisa temperatūra pakāpsies nedaudz virs +20 grādiem. Salnu vēl nebūs.

Saskaņā ar Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra datiem pamazām iestājas meteoroloģiskais rudens, jo vidējā gaisa temperatūra vietām valstī jau vairākas diennaktis ir zem +15 grādiem. Nākamnedēļ vidējā gaisa temperatūra Latvijā kopumā turpinās svārstīties ap +14..+15 grādiem.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu