Atklāj Āfrikas cūku mēri vēl piecām meža cūkām Latgalē (1)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) ir saņēmis laboratorisko analīžu rezultātus, kas apstiprina Āfrikas cūku mēra (ĀCM) vīrusu vēl piecām meža cūkām Latgalē, pavēstīja PVD sabiedrisko attiecību speciāliste Laura Jansone.

Viņa norādīja, ka slimība konstatēta divām nomedītām meža cūkām Daugavpils novada Demenes pagastā, vienai nomedītai meža cūkai Krāslavas novada Izvaltas pagastā un vienai nomedītajai meža cūkai Krāslavas novada Kombuļu pagastā. Tāpat Āfrikas cūku mēris apstiprināts vienai atrastai beigtai meža cūkai Ciblas novada Zvirgzdenes pagastā.

Savukārt mājas cūkām saslimšanas gadījumi ar Āfrikas cūku mēri kopš 12.augusta nav konstatēti.

Šobrīd Āfrikas cūku mēris Latvijā ir konstatēts 59 mājas cūkām 27 piemājas saimniecībās un vienā cūku fermā. Meža cūku populācijā slimība apstiprināta 66 dzīvniekiem.

Āfrikas cūku mēris ir bīstama, ļoti lipīga vīrusa izraisīta saslimšana cūku dzimtas dzīvniekiem. Dzīvnieku novietnē, kurā slimība konstatēta, ir jānokauj viss ganāmpulks, tādēļ šīs slimības uzliesmojums dzīvnieku turētājiem rada lielus ekonomiskos zaudējumus. Āfrikas cūku mēris nav bīstams cilvēkiem.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu