Arī jūras ērgļu ligzdā ligzdošanas sezona beigusies

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Latvijas Dabas fonds

Ar interneta tiešsaistes kameru aprīkotajā jūras ērgļu ligzdā, tāpat kā zivjērgļu ligzdā, ligzdošanas sezona ir beigusies, aģentūru LETA informēja Latvijas Dabas fonda pārstāve Nora Rustanoviča.

Atšķirībā no zivjērgļiem, kas vasaras beigās dodas ziemot uz Āfriku, jūras ērgļi savu ligzdu apmeklē vēl arī vēlā rudenī. Tomēr ņemot vērā, ka dienas ir kļuvušas īsākas, saules gaismas ir kļuvis mazāk, tiešraides no jūras ērgļu ligzdas ir pārtrauktas.

Šovasar jūras ērgļu pāris ar videokameru aprīkotajā ligzdā pie Lubāna ezera ir izaudzinājis divus mazuļus. Pirmais putnēns izšķīlās 30.aprīlī, bet otrs - 2.maijā. Jūnija sākumā abi mazuļi apgredzenoti, un portāla «Dabasdati.lv» lietotāji vienu no tiem nosauca par Mākoni, bet otru - par Puķīti.

Mākonis savā pirmajā lidojumā uz tuvējo zaru devās 14.jūlijā, bet pēc dažām dienām - 21.jūlijā - tam bija pirmais īstais lidojums. Dienu vēlāk arī Puķīte veica savu pirmo lidojumu. Pēc tam, kad ir apgūta lidotprasme, jaunie putni ligzdu apmeklē vēl apmēram divus mēnešus.

Jūras ērgļu ligzdā kamera tika uzstādīta janvārī, bet putni pirmo reizi tajā manīti 10.februārī. Pirmā ola tika izdēta 24.martā, drīz pēc tam arī otra ola.

Jau ziņots, ka zivjērgļu pāris savā ligzdā Viesītes apkaimē nav manīts jau kopš 19.augusta. Visa ģimene - pieaugušie zivjērgļi un šajā pavasarī izšķīlušies mazuļi Snips, Snapa un Snuree - devušies uz pārziemošanu Āfrikā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu