Rīgas Cirks: pirms mākslinieku uzaicināšanas visi negadījumi tiek rūpīgi analizēti (2)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Pirms mākslinieku uzaicināšanas viesizrādēs visi negadījumi tiek rūpīgi analizēti, ceturtdien uzsvēra Rīgas Cirka direktore Lolita Lapinska, iepazīstinot ar jauno programmu «Lauvu impērija» un komentējot biedrības «Dzīvnieku brīvība» paziņojumus, ka cirks atkal esot nolīdzis skandalozus dzīvnieku dresētājus, kuru dresētie lauvas uzbrukuši cilvēkiem.

«Mēs, cirka darbinieki, izpētām gadījumus cirkū, kas ir notikuši gan piecus gadus atpakaļ, gan divus vai gadu atpakaļ, jo mēs visi dzīvojam vienā sistēmā. Vienalga, vai ir problēmas ar cirka suni, žurku, lauvu, tīģeri vai ziloni, mēs visi kopā tās analizējam, mēs zinām, kas ir jāuzlabo un kādiem jābūt noteikumiem,» teica Lapinska.

Izrāde «Lauvu impērija» ir Rīgas Cirka veidota programma sadarbībā ar māksliniekiem no Latvijas, Krievijas, Ķīnas un Ukrainas. Cirks ar «Lauvu impēriju» 19.septembrī uzsāks jauno sezonu.

Ukrainas cirka mākslinieku Veronikas un Oleksija Pinko vadībā tiks piedāvāts priekšnesums ar sešiem lauvām. Mākslinieki skaidro, ka priekšnesumā vēlas parādīt to, ka ar lauvām var atrast kopīgu valodu. Izrādē lauvas dejos, stāvēs uz divām kājām un rādīs vēl citus trikus.

Dresētāja Veronika sarunā ar žurnālistiem gan atzina, ka uzstāšanās vienmēr ir atkarīga gan no viņu, gan no lauvu garastāvokļa.

Aleksejs un Natālija Carevski savukārt izpildīs akrobātiskus trikus, kas tiekot veikti uz savstarpējas uzticības pamata, brīžiem pat neizmantojot drošības jostas. Akrobātiem šobrīd ir noslogots izrāžu grafiks un viņi ceļo starp Rīgu un ASV. Cirkā varēs redzēt arī ķīniešu akrobātu dueta priekšnesumu «Balets uz pleciem», kā arī suņu un kaķu dresūras paraugdemontrējumus, klauna no Ukrainas Mihaila Marta jokus.

Jau ziņots, ka, protestējot pret dzīvnieku izmantošanu izrādēs, 19.septembrī plkst.17.45 pie Rīgas cirka notiks biedrības «Dzīvnieku brīvība» rīkots pikets. Biedrības pārstāvis Aivars Andersons uzsvēra, ka «Dzīvnieku biedrība» atkārtoti aicina cirku pārtraukt dzīvnieku izmantošanu izrādēs, jo, turpinot šo praksi, cieš gan dzīvnieki, gan cilvēki.

«Dzīvnieku brīvība» norāda, ka Pinko dresētās lauvas ir uzbrukušas gan saimniekam, gan arī iepriekš nogalinājušas kādu cilvēku, un tas apliecina, ka savvaļas dzīvniekiem cirka arēnā nav jāatrodas.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu