Lielbritānijā novērojama milzīgu zirnekļu invāzija

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lielbritānijā šis gads ir bijis milzīgu zirnekļu gads, un to populācija valstī ir strauji pieaugusi, raksta «Anglo Baltic News».

Zirnekļu populācija Lielbritānijā ir lielāka, nekā tā ir bijusi daudzus pēdējos gadus. Tas viss, pateicoties siltajam rudenim, kas ir nodrošinājis zirnekļiem milzīgus pārtikas krājumus mušu un citu kukaiņu formā. Profesors Adams Hārts skaidro: «Šis gads ir bijis labs gads, kurā zirnekļiem baroties.»

Lorenss Bī no Britu Zirnekļveidīgo asociācijas apgalvo, ka tas nozīmē, ka zirnekļi izmēru ziņā ir lielāki, nekā parasti. Turklāt arī viņu skaits mūsu mājās ir palielinājies, jo viņiem mājokļos iekļūt ir viegli – cilvēki siltā laika dēļ tur atvērtas durvis un logus. Tomēr zirnekļus nevajadzētu censties iznīcināt – gluži pretēji, uzskata eksperti. Zirnekļi dārzā ir ļoti labas ziņas – viņi apēd visus mazos insektus, kuri kaitē jūsu augiem. Viens zirneklis gada laikā var apēst pat 2000 kukaiņus.

Anglo Baltic News

Zirnekļu inde tiek izmantota kā dabai draudzīgs pesticīds. Tā tiek izmantota arī medicīnā – sirds problēmu, muskuļu distrofijas un pat erekcijas problēmu ārstēšanā.

Centieni zirnekļus iznīcināt ir visai bezcerīgi – zirnekļi katru dienu laiž pasaulē bērnus.

Ja jūs iztīrīsiet savas istabas no zirnekļiem, jauni uzradīsies ļoti lielā ātrumā. Daudz prātīgāk ir tos izlaist ārā, piemēram, garāžā, jo, tuvojoties aukstam laikam, tie gribēs uzturēties siltumā. Arī bailes no zirnekļiem ir visai iracionālas. Visas 660 zirnekļu šķirnes, kas dzīvo Lielbritānijā, ir praktiski nekaitīgas.

Vidējais zirnekļu kodumu skaits dzīves laikā ir apmēram trīs reizes

– tikpat bieži, cik jūs var sakost bites un lapsenes. Zirnekļa koduma gadījumā sekas būs vien neliela nieze.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu