Austrālijas Alpos savvaļas zirgi pievērsušies kanibālismam (21)

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Dabas pētnieki Austrālijas Alpos novērojuši savādu parādību - savvaļas zirgu grupas pievēršanos kanibālisma, raksta «Daily Mail».

Neparasto zirgu uzvedību foto fiksējuši divi vīrieši, dabas pētnieki, kuri Kosciuszko Nacionālā parka apkārtnē bija devušies pārgājienā.

Sākotnēji doktors Dons Driskols un doktors Sems Benks pamanījuši mirušu savvaļas zirgu, kura sānā vēdera rajonā bija liels caurums - abi sprieduši par to, kāds dzīvnieks to varētu būt izkodis barošanās nolūkos, trūcis arī daudzu iekšējo orgānu. «Man nebija ne jausmas, kas ko to varēja paveikt,» saka Driskols.

Situācija noskaidrojusies nākamajā dienā, kad abi pētnieki devušies atceļā. Tai pat vietā viņi pamanījuši vairākus savvaļas zirgus, kuri ēduši mirušā sugas brāļa miesu. «Divu dzīvnieku galva bija mirušā vēdera dobumā. Viņi ēda to, kas bija palicis vēdera dobuma iekšpusē. Bija skaidrs, ka viņi ir badā.»

Pētnieki izteikuši minējumu, ka šāda dzīvnieku rīcība varētu būt skaidrojama ar akūtu barības trūkumu, tā kā gaļa ne tuvu nav zirgu ierastajā ēdienkartē.

«Cik mums zināms, šāda zirgu uzvedība nekad iepriekš vēl nav dokumentēta,» zinātnieki vēlāk rakstīja interneta vietnē «The Conversation».

Nacionālajā parkā pēdējā laikā savvaļas zirgu skaits pamatīgi pieaudzis. 2003. gadā tika lēsts, ka tur mīt 2369 zirgi, kamēr 2009. gadā jau 7669 un 2012. gadā - ap 13 000.

Komentāri (21)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu