Zoodārzā atklās atjaunoto Kamieļu māju (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Piektdien, 3.oktobrī, plkst.12 Rīgas Zooloģiskajā dārzā norisināsies atjaunotās Kamieļu mājas svinīgā atklāšana, informēja Zooloģiskā dārza Informācijas dienestā.

Kā stāsta zoodārza pārstāvji, intensīvs darbs pie kamieļu mītnes atjaunošanas noritējis visu vasaru, un beidzot zoodārzā mītošā sešu kamieļu saime ir atgriezusies savās mājās un var novērtēt celtnieku paveikto.

«Kad kāds dārza dzīvnieks pārceļas uz labiekārtotu un labturības prasībām atbilstošu mītni, tie vienmēr ir svētki visam zoodārzam. Esam priecīgi, ka šogad šis gods ticis kamieļiem, jo šie majestātiskie dzīvnieki Rīgas zoodārzā mituši jau kopš pašiem tā pirmsākumiem. Nu tie atkal priecēs apmeklētājus dārza viducī,» pauž Rīgas Nacionālā zooloģiskā dārza valdes priekšsēdētājs Rolands Greiziņš.

Kamieļi Rīgas zoodārzā bijuši apskatāmi visos laikos. Tie tika apmācīti gan kravu pārvadāšanai, gan sniega tīrīšanai, gan apmeklētāju vizināšanai. Reizēm kamieļi spītējušies un neklausījuši komandām. Savukārt bērniem bijis bail no dzīvnieku lielā auguma, tādēļ zoodārzs no vizināšanas ar kamieļiem ar laiku atteicās.

Zoodārza dzimšanas diena ir 1912.gada 14.oktobris. Pēdējos gados Rīgas Zooloģiskais dārzs, tuvojoties dzimšanas dienai, ir centies sarūpēt prieku apmeklētājiem un arī dārza iemītniekiem, atklājot jaunas vai atjaunotas dzīvnieku mītnes, piemēram, 2012.gadā kā dāvana zoodārza 100.jubilejā tika atklāts rekonstruētais Kadjakas lāču aploks.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu