Rīgas pašvaldība neredz risinājumus mežacūku apkarošanai pilsētā (29)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone / LETA

Pašvaldības pārstāvji nav plānojuši konkrētus pasākumus mežacūku apkarošanai, kas, kā masu medijiem pauduši Juglas iedzīvotāji, pēdējā laikā mītot apdzīvotās vietās Juglas apkaimē, informēja Rīgas domes Mājokļu un vides departamentā.

Departamenta pārstāvji skaidroja, ka Latvijā patlaban nepastāv precīzs normatīvais regulējums, kuras institūcijas un kurā brīdī ir atbildīgas par pilsētā ieklīdušu meža dzīvnieku, tikmēr Medību likums aizliedz medības pilsētas teritorijā, kā arī tehniski neesot iespējams novērst mežacūku iekļūšanu pilsētā.

«Protams, izprotam iedzīvotāju bažas, bet Vides pārvaldes viedoklis ir, ka diemžēl mežacūku izķeršana, lai gan to grūti iztēloties, realizēta dzīvē, dotu īslaicīgu rezultātu, jo izķerto dzīvnieku vietā pilsētā ienāktu citi indivīdi,» skaidroja departamentā.

Tāpat pašvaldības pārstāvji informēja, ka pēdējā laikā Vides pārvalde nav saņēmusi iedzīvotāju sūdzības par mežacūku klātbūtni Juglā.

Komentāri (29)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu