Parīzē meklētais dzīvnieks nav tīģeris, bet cits lielo kaķu pārstāvis

LETA/AFP
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Francijas varas iesParīzes apkārtnē trauksmi sacēlušais klaiņojošais «tīģeris» izrādījies liela izmēra mājas kaķis, piektdien paziņoja Francijas varasiestādes, atceļot izsludināto trauksmi.tādes piektdien paziņoja, ka lielais dzīvnieks, kas klīst Parīzes pievārtē, nav tīģeris, bet gan cits lielo kaķu pārstāvis.

Ziņas par brīvībā klaiņojošu «tīģeri» šonedēļ izraisīja vērienīgu atbildīgo dienestu operāciju Sēnas un Marnas departamentā aptuveni 40 kilometrus uz austrumiem no galvaspilsētas.

Zvēru lielveikala autostāvvietā ceturtdienas rītā pamanīja kāda vietējā iedzīvotāja, kura to nofotografēja un paziņoja varasiestādēm.

Miglainajā fotogrāfijā redzams rūsgans kaķu sugas dzīvnieks pļavā. Neskaidrajā attēlā nav iespējams noteikt reālo dzīvnieka izmēru.

Tomēr Francijas atbildīgie dienesti nekavējoties uzsāka «bīstamā dzīvnieka» tvarstīšanu. Meklēšanā iesaistīti vairāk nekā 100 ugunsdzēsēji un policisti, kas bruņojušies ar trankvilizatoriem, un helikopters, kas aprīkots ar termogrāfu. Palīgā aicināti arī karavīri no tuvējās armijas bāzes.

Tomēr piektdien secināts, ka klaiņojošais dzīvnieks nav tīģeris, bet drīzāk liela izmēra kaķis, līdz ar to vērienīgā meklēšanas operācija pārtraukta.

Ziņas par «klaiņojošo tīģeri» izpelnījušās plašu uzmanību Francijas medijos un sociālajos tīklos, tostarp franču tviterī, kur piektdien populārākā mirkļbirka bija tīģerim veltītā «#Tigre».

Mediji arī sniedza padomus iedzīvotājiem, kā rīkoties, sastopoties ar izsalkušu tīģeri.

«Jums vajadzētu pēc iespējas skaļāk kliegt. Labāk kliegt vācu valodā. Šīs skaņas varētu viņu aizbiedēt,» aģentūra AFP citēja vietējā cirka direktora Gilberta Edelsteina sacīto.

Pirms dažiem gadiem līdzīga panika izcēlās Lielbritānijā, kur naktī manītais «rēcošais lauva» izrādījās augumā padevies Meinkūna šķirnes kaķis.

Britu mediji publicēja ar mobilo telefonu uzņemtu miglainu fotogrāfiju, kurā redzams paprāvs rudas krāsas kaķveidīgs dzīvnieks pļavā.

Britu likumsargi izvērta plašu meklēšanas operāciju Eseksas grāfistē, tuvējiem zoodārziem un cirkiem likts pārskaitīt savus dzīvniekus, bet vietējiem iedzīvotājiem ieteikts būt piesardzīgiem.

Galu galā izrādījās, ka «rēcošais lauva» ir trīs gadus vecs Meinkūna šķirnes kaķis vārdā Lācītis. Smilšu krāsas kaķis bieži pastaigājas attiecīgajā laukā un iepriekš noturēts par lapsu, stāstīja Lācīša saimnieks.

Meinkūna šķirnes kaķi ir vieni no lielākajiem mājas kaķiem. Tēviņi var svērt līdz 11 kilogramiem, bet to augums ar asti var sniegties līdz metra garumam.

Ginesa rekordu grāmatā reģistrētais «garākais kaķis» ir Meinkūna šķirnes tēviņš, kuram no degungala līdz astes galam ir 123 centimetri.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu