Putina tīģeris uzdarbojas atkal: ieklīdis Ķīnā un slaktē kazas

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Sibīrijas tīģeris no Krievijas, kuru brīvībā līdz ar vairākiem sugasbrāļiem atlaida pats prezidents Vladimirs Putins, ieklīdis kaimiņvalstī Ķīnā. Nikno zvēru tur aizdomās par saistību ar vairākiem savādiem kazu nāves gadījumiem, vēsta aģentūra «Reuters».

Tīģeris vārdā Ustins līdz ar biedriem ieklīdis Ķīnā. Varas iestādes Ķīnas ziemeļaustrumos viņu apsūdzējušas kazu slaktēšanā.

Amatpersonas apstiprināja, ka konstatēta vismaz divu kazu nāve, bet vēl trīs kazas tiek uzskatītas par pazudušām bez vēsts.

Saskaņā ar liecībām mirušo kazu galvaskausos konstatētas ilkņu pēdas «cilvēka pirksta biezumā».

Ustins esot galvenais aizdomās turētais.

Ustins Ķīnā kopā ar vēl vienu no Putina brīvībā atlaistajiem tīģeriem ieklīda jau oktobrī. Abi aprīkoti ar GPS raidītājiem, kas ļāvis atklāt notikušo un noteikt plēsēju robežpārkāpuma faktu.

Foto: Reuters/Scanpix

Dzīvnieku pētnieki aicinājuši būt ļoti piesardzīgiem, ja cilvēkiem gadījies nonākt Putina tīģeru tuvumā. Netiek ieteikts viņu virzienā uzmanības novēršanas nolūkos mest pārtiku.

Jau ziņots, ka iepriekš Ķīnas mediju un iedzīvotāju nežēlastībā krita otrs Putina atlaistais tīģeris vārdā Kuzja, kas ielauzās kādā putnu fermā un nokoda vairākas vistas.

Krievijas prezidents maijā pašrocīgi mediju klātbūtnē Amūras reģionā brīvībā atlaida kopumā trīs Sibīrijas tīģerus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu