Organizēs protesta akciju «Latvija pret zvēraudzēšanu»

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Organizācijas «Dzīvnieku brīvība» un «Sabiedrība pret kažokādām» sestdien rīkos dzīvnieku aizsardzībai veltītu protesta akciju «Latvija pret zvēraudzēšanu» kas notiks Rīgā, Rātslaukumā, informēja «Dzīvnieku brīvības» pārstāvis Aivars Andersons.

Viņš norādīja, ka «Latvija pret zvēraudzēšanu» būs vizuāli spēcīgs protests, tās dalībnieki ar gāzmaskām galvās atgādinās par miljonu kažokzvēru, kas Latvijā šogad tika «pakļauti mokpilnai eksistencei zvēraudzētavās un nogalināti nežēlīgas greznības vārdā».

«Vēršoties pret zvēraudzēšanu Latvijā, vēlamies norādīt uz šo arhaisko un 21.gadsimta ētikas normām neatbilstošo nozari, kurā ik gadu miljoniem dzīvnieku apzināti tiek pakļauti ciešanu pilnai dzīvei dzelzs būros un mokošai nāvei gāzes kamerās. Zvēraudzēšana nav iespējama humānā un dzīvnieku labturībai atbilstošā veidā, tā ir ne tikai cietsirdīga un neētiska no dzīvnieku aizsardzības viedokļa - kažokādu ražošanas procesā tiek nodarīts arī būtisks kaitējums apkārtējai videi un cilvēku veselībai,» tā Andersons.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu