Norvēģija vairs nepiešķirs subsīdijas roņu medībām

LETA/AFP
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Norvēģijas parlaments atteicies no pretrunīgi vērtēto subsīdiju piešķiršanas roņu medībām, tādējādi, iespējams, pieliekot punktu asi kritizētajam rūpalam.

Ceturtdien deputātu vairākums lēma par 12 miljonu kronu (1,3 miljonu eiro) lielo subsīdiju svītrošanu no 2015.gada valsts budžeta.

Subsīdijas veido aptuveni 80% no roņu mednieku ienākumiem.

«Ir svarīgi uzsvērt, ka parlaments nav aizliedzis roņu medības, bet mēs uztraucamies, ka līdz ar subsīdiju atcelšanu izzudīs arī medības,» norādīja deputāts Geirs Pollestads, kurš ir arī tirdzniecības un zvejniecības komitejas priekšsēdētājs un iebilda pret subsīdiju atcelšanu.

«Kopš Eiropas Savienības (ES) noteiktā roņu produktu importa aizlieguma nozare ir nonākusi grūtībās,» piebilda deputāts.

Viņš uzsvēra, ka ik gadu tiek nomedīti aptuveni 12 000 roņu, un līdz šim valdība piešķīra subsīdijas 1000 kronu (110 eiro) apmērā par katru dzīvnieku.

2010.gadā ES ieviesa embargo roņu produktiem no Norvēģijas un Kanādas, protestējot pret roņu nežēlīgo nogalināšanu.

Roņi parasti tiek medīti ar šautenēm vai ar tā sauktajiem «hakapikiem» - nūjām ar metāla uzgali, ar kurām dzīvnieki tiek sisti līdz nāvei.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu