Jūras ērgļu māte turpina perēt, tomēr rezultāts nav gaidāms

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: dabasdati.lv/lv/kameras2015

Jūras ērgļu māte turpina perēt vienu no vārnas sabojātajām olām, tomēr, visticamāk, pozitīvs rezultāts nav sagaidāms.

Ornitologs Jānis Ķuze pastāstīja, ka pats fakts, ka ērgļu māte joprojām perē pagājušajā nedēļā vārnas saknābto olu, nenozīmē, ka ola ir vesela. Tādi gadījumi, kad ērgļi turpina perēt beigtas olas, neesot retums. Turklāt šādos gadījumos perēšana var notikt diezgan ilgi - pat ilgāk nekā parastās 38 perēšanas dienas.

Ornitologs iespēju, ka no šīs olas izšķilsies cālis, vērtē kā ļoti zemu. Vienlaikus netiek izslēgts, ka ērgļu pāris saņemsies uz jaunas olas izdēšanu, tomēr iespējas ar katru dienu samazinoties. Vēlākais zināmais laiks, kad Latvijā jūras ērgļa ligzdā ir iedēta ola, ir 7. un 9.aprīlis (divās dažādās ligzdās) - šajos gadījumos jaunie putni ligzdu atstāja tikai jūlija beigās.

Jau ziņots, ka 18.martā brīdī, kad jūras ērgļi bija pametuši ligzdu, tajā paviesojās vārna, kas saknābāja un izēda vienu olu, kā arī sabojāja otru.

Durbes jūras ērgļu pāris olas izdēja marta pirmajās dienās un sāka to perēšanu, kam bija jāilgst 38 dienas, līdz izšķiltos abi cāļi.

Ērgļu ligzdošanu tiešsaistē var vērot vietnē «dabasdati.lv».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu