No vārnas sabojātās jūras ērgļa olas tomēr šķiļas cālis

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LDF

Neskatoties uz to, ka vārna marta beigās sabojāja jūras ērgļu pāra olas, viena no tām nav sabojāta pavisam un šorīt ir sācis šķilties cālis.

Pretēji prognozētajam, ka vārna ir neatgriezeniski sabojājusi abas olas, tomēr vienai no olā bojājumi ar knābi nav nodarīti tik spēcīgi un cālis tajā varēja attīstīties. Šorīt ar tiešsaistes kameru aprīkotajā Durbes apkārtnes jūras ērgļa ligzdā varēja novērot nelielu caurumiņu, ko pētīja arī pati jūras ērgļu mātīte.

Ligzdā notiekošais un redzamais liek domāt, ka ola ir pārcietusi gan vārnas uzbrukumu, gan atstāšanu aukstumā, un ir sākusies šķilšanās, aģentūrai LETA teica Latvijas Dabas fonda pārstāve Ilze Salna.

Vārnu paviesošanās jūras ērgļu ligzdā notika 18.martā, kad tās izmantoja abu vecāku prombūtni. Viena ola tika izēsta, bet otrai tika veltīti vairāki cirtieni ar knābi. Pēc šāda uzbrukuma ornitologi neloloja lielas cerības, ka otra ola varētu tikt veiksmīgi izperēta.

Durbes jūras ērgļu pāris olas izdēja marta pirmajās dienās un sāka to perēšanu, kam bija jāilgst 38 dienas, līdz izšķiltos abi cāļi.

Ērgļu ligzdošanu tiešsaistē var vērot vietnē «dabasdati.lv».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu